Solnah » Specials » Veiligheid kinderen

Gezondheidstips voor kinderen

Je kinderen zijn jouw meest kostbare bezit. Daar ben je zuinig op, en je wilt alleen het beste voor je kind. Als ouder zijnde komt er veel op je pad. In deze special worden verwijzingen gemaakt naar aspecten uit het goed ouderschap. Veiligheid en gezondheid voor jouw kind. Zowel voor baby's als ook voor jongeren.

Veilig vervoer van je kinderen

Je wilt het beste voor je kind. Je ontkomt er niet aan, dat je met jouw kind deel gaat nemen aan het verkeer. Dat kan op de fiets, te voet of natuurlijk in de auto. Ook bij deelname aan het verkeer kun jij ervoor zorgen dat jij en je kind veilig door het verkeer heen kunnen komen. Kies voor het materiaal, of dat nu de auto, kinderwagen of fiets is, dat het beste past bij jouw situatie. En laat je niet misleiden door goedkoop. Want dat kan uiteindelijk duurkoop zijn. En dat wil je niet.


Houding en gedrag van kinderen

Hoe ga je om met hyperactiviteit bij je kind? En zijn voldoende manieren om dit een plek te geven en er samen met je kind een uitweg in te vinden. Je kunt het in medicatie zoeken, of in homeopathie. Bij heel kleine kinderen kan een babymassage ontspannend en rustgevend werken.


Kinderen: drugs en alcohol

Bij kleine kinderen hoef jij je als ouder nog geen zorgen te maken over alcohol- en drugsgebruik van je kind. Maar als ze wat ouder worden dan komen deze 'gevaren' vanzelf om de hoek. En opvallend is dat de jongeren steeds vroeger in aanraking komen met drank en drugs. Het gebruiken van alcohol kan al vroeg beginnen, wanneer je kind op een feestje de restjes uit glazen gaat drinken. Dat lijkt grappig, maar is uitermate schadelijk voor de ontwikkeling van de hersenen van het kind. Als ouder kun jij je goed verdiepen in de do's en vooral dont's met betrekking tot alcohol in relatie tot je kind.


Weet wat je kind ziet op TV en de computer

Jongeren kijken steeds meer televisie, spelen veel met games op de gamesconsoles en pc's, luisteren muziek en kijken videoclips op bijvoorbeeld de smartphone of tablet, en kunnen uren spenderen achter een computer. Het laatste is dan veelal om te chatten. Kun jij als ouder nog volledig overzicht bewaren in alle activiteiten van je kind? En weet jij wat hij of zij allemaal onder ogen krijgt. Wist jij dat medio 2012 meer dan helft van de jongeren in de Verenigde Staten blootfoto's van elkaar uitwisselt. Vooral de smartphones is debet aan dit zogeheten 'sexting'. Weet jij als ouder wat je kind uitspookt. Voor een deel kun je hier als ouder nog controle op hebben. Met Mediasmarties en Kijkwijzer heb je handige tools in handen.


Veilig in en om het huis

Als ouder ben je verantwoordelijk voor een veilige omgeving voor je kleine kind. Overdag heb je altijd een oogje in het zeil. Je houdt je kind voortdurend in de gaten. Maar 's nachts slaap je zelf ook. Je kunt er dan in ieder geval voor zorgen dat de slaapomgeving van je kind veilig is. En muggenvrij. Want dat is niet zozeer gevaarlijk, maar wel bijzonder hinderlijk.


Overige zaken omtrent kinderen

Babymassage, goed voor ouder en kind

Het masseren van jouw baby is voor jou als ouder bijzonder leuk om te doen. Je bouwt een diepere relatie op met je kind. Voor de baby is al die aandacht en het aanraken óók zeer plezierig. Daarnaast i…

Effect alcohol op hersenen jongeren

De hersenen zijn tot na 20e levensjaar in ontwikkeling. Alcohol verstoort deze ontwikkeling en kan een zeer negatief effect hebben. De hersenen kunnen zich niet optimaal ontwikkelen en het kan zelfs l…

Kinderwagen of buggy kopen

Zodra u weet dat u zwanger bent, komen er veel zaken op u af die u moet aanschaffen. Een kinderkamer, kleertjes en niet te vergeten een kinderwagen. Of een buggy? Wat is het verschil? Dit artikel zal…
Gepubliceerd door Solnah op 03-07-2012, laatst gewijzigd op 29-08-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.