Solnah » Specials » Verkeer

Verkeer: voorzieningen en gebruikers

Autorijden. Bij velen staat de auto voor de deur. Zonder er bij stil te staan, wordt hij te pas en te onpas gepakt om je van A naar B te vervoeren. Als je er beter over na gaat denken, zijn er bijzonder veel zaken die met autorijden te maken hebben, en die ook jouw aandacht zouden moeten hebben. Zeker wanneer het over onderhoud en veiligheid gaat. En de wegen waar je altijd gebruik van maakt, daar zit ook vaak een interessante geschiedenis achter.

Veiligheid en onderhoud van jouw voertuig

Rijden met de auto wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Je stop de sleutel in het contact en rijden maar. Echter, je dient wel goed voor de auto te zorgen. Ten eerste omdat je dan veel langer kunt genieten van jouw auto. Door frequent onderhoud blijft de auto in topconditie. En je voorkomt gebreken die soms zichtbaar optreden, maar ook niet zichtbaar kunnen zijn voor het blote oog. Deze gebreken kunnen een gevaar opleveren. Voor jezelf maar ook voor anderen. Je zult bijvoorbeeld maar in de slip raken, omdat jouw banden versleten zijn en geen grip meer hebben op het wegdek. Je kunt zomaar in de slip raken, met alle gevolgen van dien. Hieronder staat een reeks met artikelen over veiligheid en onderhoud van jouw auto.


Het nationale en internationale wegennet

Het is voor velen zo vanzelfsprekend geworden: de weg. Die is er gewoon altijd! Maar heb jij je ooit afgevraagd hoe dat voorheen was? Ooit was de weg die jij altijd berijdt er nog niet. Of niet is de vorm zoals je hem nu kent. Het wegennet wordt periodiek aangepast aan de veranderende wensen van de weggebruikers. Met name de toename in het aantal weggebruikers vereist continue aanpassing aan de wegenstructuur in Nederland. Zeker het snelwegennet (rijkswegen) wordt grondig aangepakt. Ooit waren dit wegen die rechtstreeks van stadscentrum naar stadscentrum liepen. In onderstaande artikelen worden meerdere van deze ontwikkelingen beschreven. Waar is bijvoorbeeld de snelweg A3? Ook tref je artikelen over andere interessante infrastructurele onderwerpen, zoals de aanleg van een tweede Coentunnel en de grotendeels nieuwe snelweg A5.

Diverse onderwerpen met betrekking tot autorijden

Bij autorijden komt veel kijken. De aanschaf van de juiste auto die past op jouw wensen en voorkeuren. Of misschien wil je er juist heel graag vanaf, maar weet je niet hoe dan te werk te gaan? En hoe ga je om met dat eeuwigdurende probleem van parkeren? Heb je weer niet voldoende losgeld in de zak, dan riskeer je een boete. Dat is verleden tijd als je overstapt op betaald parkeren met je mobiele telefoon of smartphone. Naast de aanschafprijs betaal je ook verzekering en belasting. Maar wat zijn bijvoorbeeld 'opcenten'? Je betaalt ze aan de Belastingdienst, maar wel fijn als je weet wat het is. Over belasting gesproken: mede door hoge accijnzen stijgen de prijzen voor brandstof tot record hoogtes. Je kunt altijd goedkoop brandstof tanken bij de Makro. Uit onderzoek blijkt dat hier de brandstofprijzen vrijwel altijd het laagst zijn. Doe er je voordeel mee!

Auto's voor groot gezin: 7 zitplaatsen (MPV/zevenzitter)

Wanneer je een groter gezin hebt (3 kinderen of meer) is de keuze in een juiste auto meer beperkt dan bij een kleiner gezin. Je zoekt naar een auto waar je voor iedereen een zitplaats hebt, en waar je…

Verkeersknooppunten Nederland

Je kent het wel: je zit in de radio en luistert naar de verkeersberichten. Daarin wordt gesproken over een verkeersknooppunt waar zich een oponthoud bevindt. Er wordt geadviseerd via een andere route…

Waar is de snelweg A3?

Een rechtstreekse verbinding door een snelweg tussen Amsterdam en Rotterdam. Dat zou de Rijksweg 3, of snelweg A3 zoals deze nu zou heten, moeten zijn. De weg komt al voor in het rijkswegenplan van 19…
Gepubliceerd door Solnah op 03-07-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.